Valikko

Tutustu ajantasaisen television kaikkiin mahdollisuuksiin.

Ajantasaisella televisiolla saat käyttöösi uusia sisältöjä. HD- eli teräpiirtokanavat: tarkempi kuva, kirkkaammat värit ja laajempi kanavavalikoima. Maksulliset TV-kanavat: laajempi sisältövalikoima. HybridiTV eli HbbTV: enemmän kanavia ja vuorovaikutteisia palveluita, kuten äänestysmahdollisuus suorissa tv-lähetyksissä. Äly-TV: Tv-yhtiöiden maksuttomat suoratoistopalvelut. Lisäksi SD- eli perusmuotoiset kanavat: laaja valikoima tv-kanavia, jotka toimivat kaikissa televisioissa.

SD-kanavien eli perusmuotoisten kanavien vastaanottimeksi riittää nykyinen TV tai digiboksi, jos kanavat näkyvät nykyisin. Nettiyhteyttä ei tarvita.

HD-kanavia voi vastaanottaa antennin, kaapelin tai satelliitin välityksellä. Vastaanottotavaksi käy myös IPTV, mutta se vaatii nettiyhteyden ja operaattorisopimuksen. Antennitalouksissa TV:ssä tai digiboksissa pitää olla DVB-T2-viritin, joka on Antenna Ready HD -testattu. Kaapelitalouksissa TV:n tai digiboksin pitää olla Cable Ready HD -testattu. Nettiyhteyttä ei tarvita. HD-kanavilta saat terävämmän kuvan ja kirkkaammat värit.

Maksu-TV-kanavia voi vastaanottaa antennin, kaapelin tai satelliitin välityksellä. Vastaanottotavaksi käy myös IPTV, mutta se vaatii nettiyhteyden ja operaattorisopimuksen. Vastaanottimeksi tarvitaan antenni-vastaanottotavassa Antenna Ready HD -testattu televisio tai digiboksi sekä CI+-kortinlukija ja siihen linkitetty TV-kortti. Vastaanottimeksi tarvitaan kaapeli-vastaanottotavassa Cable Ready HD -testattu televisio tai digiboksi sekä CI+-kortinlukija ja siihen linkitetty kaapeli-tv-operaattorilta hankittu TV-kortti. Nettiyhteyttä ei tarvita. Maksulliset tv-kanavat mahdollistavat laajemman sisältövalikoiman.

Hybridi-TV-palveluita voi vastaanottaa antennin tai kaapelin välityksellä. Palvelu on tällä hetkellä saatavilla Digitan antennitelevisioverkossa, Telian kaapeli-tv-verkossa, Elisan kaapeli-tv-verkossa Ylen ja MTV:n kanavilla sekä DNA:n kaapeli-tv-verkossa MTV:n kanavilla. Suurin osa uusimmista televisioista sisältää Hybridi-TV-palvelut eli niin sanotun HbbTV:n, johon tarvitaan nettiyhteys. Hybridi-TV tarjoaa enemmän kanavia ja palveluita sekä vuorovaikutteiset palvelut, kuten äänestysmahdollisuus suorissa tv-lähetyksissä.

Äly-TV ja suoratoistopalveluita voi vastaanottaa internet-yhteydellä. Television pitää olla niin sanottu Smart-tv, joita suurin osa uusimmista televisioista on. Tarjolla on TV-yhtiöiden maksuttomat suoratoistopalvelut, esimerkiksi YLE Areena, mtv-palvelu ja Ruutu. Samoin maksulliset tv-palvelut, esimerkiksi C More, Ruutu+ ja Netflix sekä muut TV:n omat sovellukset, esimerkiksi YouTube ja Amazon.

Päivitetty