Ajantasainen televisio

Tutustu ajantasaisen television kaikkiin mahdollisuuksiin.

Ajantasaisella televisiolla saat käyttöösi uusia sisältöjä. HD- eli teräpiirtokanavat: tarkempi kuva, kirkkaammat värit ja laajempi kanavavalikoima. Maksulliset TV-kanavat: laajempi sisältövalikoima. HybridiTV eli HbbTV: enemmän kanavia ja vuorovaikutteisia palveluita, kuten äänestysmahdollisuus suorissa tv-lähetyksissä. Äly-TV: Tv-yhtiöiden maksuttomat suoratoistopalvelut. Lisäksi SD- eli perusmuotoiset kanavat: laaja valikoima tv-kanavia, jotka toimivat kaikissa televisioissa.

SD-kanavien eli perusmuotoisten kanavien vastaanottimeksi riittää nykyinen TV tai digiboksi, jos kanavat näkyvät nykyisin. Nettiyhteyttä ei tarvita.

HD-kanavien vastaanottotapa on antenni, kaapeli tai satelliitti. Vastaanottotavaksi käy myös IPTV, mutta se vaatii nettiyhteyden ja operaattorisopimuksen. Vastaanotin on TV tai digiboksi, joissa merkintä Antenna Ready HD -testattu tai laitteessa on DVB-T2-viritin tai laite on Cable Ready HD -testattu. Kuvassa logot Antenna Ready HD ja Cable HD Ready. Nettiyhteyttä ei tarvita. Hyötyinä on terävämpi kuva ja enemmän kanavia.

Maksu-TV:n vastaanottotapa on antenni, kaapeli tai satelliitti. Vastaanottotavaksi käy myös IPTV, mutta se vaatii nettiyhteyden ja operaattorisopimuksen. Vastaanottimeksi tarvitaan antenni-vastaanottotavassa Antenna Ready HD -testattu televisio tai digiboksi sekä CI+-kortinlukija ja siihen linkitetty TV-kortti. Vastaanottimeksi tarvitaan kaapeli-vastaanottotavassa Cable Ready HD -testattu televisio tai digiboksi sekä CI+-kortinlukija ja siihen linkitetty kaapeli-tv-operaattorilta hankittu TV-kortti. Nettiyhteyttä ei tarvita. Hyötynä on, että maksulliset tv-kanavat mahdollistavat laajemman sisältövalikoiman.

Hybridipalveluiden vastaanottotapa on antenni tai kaapeli. Palvelu on tällä hetkellä Telian kaapeliverkossa. Suurin osa uusimmista televisioista sisältää Hybridi-TV-palvelut eli niin sanotun HbbTV:n. Nettiyhteys tarvitaan. Hyötyinä on, että tarjolla on enemmän kanavia ja palveluita sekä vuorovaikutteiset palvelut kuten äänestysmahdollisuus ohjelmien yhteydessä.

Äly-TV ja suoratoistopalveluiden vastaanottotapa on internet. Television pitää olla niin sanottu Smart-tv, joita suurin osa uusimmista televisioista on. Nettiyhteys tarvitaan. Hyötyinä on, että tarjolla on TV-yhtiöiden omat suoratoistopalvelut, esimerkiksi YLE Areena, mtv ja Ruutu. Samoin maksulliset tv-palvelut, esimerkiksi C More, Ruutu+ ja Netflix sekä muut TV:n omat sovellukset, esimerkiksi Youtube ja Amazon.