Valikko
1

Mistä tiedän, onko televisioni tai digiboksini HD-valmis?

Kanavalistauksessa HD-kanavien nimessä näkyy HD. Jos vastaanotat tv-lähetykset antenniverkon kautta, HD-kanavat löytyvät kanavapaikoilta 21-40. Kaapeliverkossa HD-kanavat ovat paikoilla 1-20. Voit tarkistaa, onko televisiosi tai digiboksisi valmis vastaanottamaan HD-lähetyksiä kokeilemalla, näetkö HD-kanavien sisältöä televisiollasi.

  • Jos näet HD-kanavat jo nyt ongelmitta, sinun ei tarvitse hankkia uutta televisiota tai digiboksia. 
  • Jos HD-kanavat eivät näy, syynä voi olla televisiosi, digiboksisi tai antennijärjestelmän yhteensopimattomuus HD-lähetysten kanssa. 
  • Jos tiedät vastaanottavasi lähetyksiä antenniverkon kautta etkä näe HD-kanavia, voit tarkistaa isännöitsijältäsi, voiko kiinteistösi antennijärjestelmällä vastaanottaa HD-lähetyksiä. Jos antennijärjestelmä on kunnossa, tulisi sinun hankkia uusi HD-kykyinen televisio tai digiboksi. 

Huomioi, että Full HD- tai HD Ready -television omistaminen ei automaattisesti tarkoita, että televisiosi voi vastaanottaa teräväpiirtolähetyksiä. Kyseiset termit tarkoittavat, että television näytön tarkkuus riittää HD-tasoisen kuvan esittämiseen. 

2

Miten selvitän, tulevatko tv-lähetykset kotiini antenni- vai kaapeliverkon kautta?

Mikäli asut omakotitalossa tai muussa pientalossa ja katollasi on harava-antenni, todennäköisesti vastaanotat tv-lähetykset antenni-tv-verkon kautta. 

Mikäli asut kerrostalossa tai muussa taloyhtiössä, asiasta kannattaa kysyä isännöitsijältä.

Lue lisää television eri vastaanottotavoista sivultamme. (Ulkoinen linkki)

3

Miten hankin oikeanlaisen television tai digiboksin?

Teräväpiirto-ohjelmien katseluun kaapelitelevisioverkossa tarvitset television tai digiboksin, jossa on kaapeliverkkoon sopiva HD-viritin (DVB-C). 

Teräväpiirto-ohjelmien katseluun antenniverkossa tarvitset puolestaan television tai digiboksin, jossa on antenniverkkoon tarkoitettu HD-viritin (DVB-T2).

Satellitti- ja IPTV-lähetysten vastaanottoon sopivista digibokseista saat tietoa palvelua tarjoavalta operaattorilta.

Lähes kaikista Suomessa myytävistä uusista televisioista löytyy HD-viritin ja useimmiten se soveltuu sekä antenni- että kaapeliverkkoon. Myyjällä on velvollisuus neuvoa laitteen ominaisuuksista. 

4

Miten voin kierrättää vanhan televisioni?

Kun hankit uuden television, varmista, että vanhat laitteet kierrätetään asianmukaisesti. Voit palauttaa vanhan televisiosi elektroniikkaliikkeeseen tai hyödyntää virallisia kierrätyspisteitä. 

Lue lisää kierrättämisestä

Päivitetty